Turisme
sostenible

Visita’ns contribuint a generar el menor impacte possible sobre l’entorn. Sigues un/a visitant responsable, comporta’t de forma cívica i respectuosa amb el medi ambient i fes un ús racional i sostenible dels recursos naturals.

1

Quan ets de vacances, mou-te en bicicleta o en un mitjà de transport no contaminant. Deixa de banda el cotxe i aposta per traslladar-te en transport públic. Sempre que sigui possible evita també agafar avions.

2

Si al teu poble o ciutat no llences escombraries a terra, no ho facis tampoc lluny de casa teva. Sigues net/a! Utilitza les papereres i els contenidors específics per a la recollida selectiva de les diferents fraccions de residus. En especial al medi natural, emporta’t la teva brossa fins que trobis una paperera o els contenidors que correspongui.

3

Si t’allotges en un hostal, un hotel o una casa de lloguer, comporta’t com si fos casa teva i fes un ús racional i sostenible de l’aigua i dels aparells elèctrics. No t’oblidis d’apagar l’aire condicionat i assegura’t de tancar sempre els llums i les aixetes. Redueix al mínim imprescindible el consum d’aigua i l’electricitat. 

4

Sabem que durant les vacances augmenta el consum de menjar comprat en botigues de conveniència, que sol portar més embalatges, especialment de plàstic. En la mesura del possible, aposta per usar carmanyoles i altres elements de vaixella reutilitzable, o fins i tot compostable, per evitar així la generació de residus innecessaris, sobretot de plàstic. Fes recollida selectiva de tots els residus que no hagis pogut evitar per tal de garantir el seu posterior reciclatge. I, per descomptat, evita sempre el malbaratament d’aliments.