Vine amb la família

DESCOBREIX EL CIARGA AMB FAMÍLIA

Vine al CIARGA amb família i amics i gaudeix d’un espai familiar on els més petits podran completar la visita al centre fent ús d’un nou àmbit creatiu i didàctic especialment pensat per a ells.

Descripció

L’espai familiar està actiu els caps de setmana durant l’horari d’obertura del centre i allà hi poden trobar jocs i propostes de manualitats relacionades amb la temàtica de l’espai. Al mateix temps, també es pot ampliar la visita amb un paquet familiar d’exercicis de descoberta de l’antic camp d’aviació que es pot adquirir al taulell del CIARGA. En aquesta activitat, l’aviadora Pepa Colomer condueix a petits i grans a descobrir com era, quina funció tenia, quin personal treballava a l’antic aeròdrom i quins avions hi va haver. Una sèrie d’exercicis i jocs per tal de poder descobrir el CIARGA autònomament, fomentant l’observació activa i el joc.

L’espai familiar i el paquet Descobreix el CIARGA amplien les possibilitats de descoberta de l’espai i presenten noves maneres lúdiques i participatives d’acostar la història als nens i nenes adaptades a les necessitats del públic familiar.

Reserves: turisme@smmonjos.cat

DESCOBREIX EL CASTELL DE PENYAFORT

Vine al Castell de Penyafort amb família i amics i gaudeix de l’activitat Descobreix el Castell on a través d’una gimcana podràs fer tota una descoberta de la història i les diferents etapes del castell. T’hi atreveixes?

Descripció

Als peus del Parc del Foix, s’alça un dels enclavaments patrimonials més emblemàtics de l’Alt Penedès. Amb quasi deu segles d’existència, el conjunt arquitectònic del Castell de Penyafort, testimonia l’evolució d’un territori que concentra, a escala local, alguns dels fets més transcendentals de la Història de Catalunya.

Hi podràs gaudir de diverses activitats per divertir-te en família!

Reservesturisme@smmonjos.cat

 

DESCOBREIX LA QUADRA

La Quadra és l’espai dels balls populars i de les festes majors del municipi. S’hi exposa bona part de les peces del seguici, hi són els gegants i els gegantons, els dracs, els capgrossos i elements dels balls: cintes, gitanes, diables, panderos, picarols, Serrallonga, pastorets, bastoners, cercolets i Ball del Foix.

Descripció

L’exposició compta amb audiovisuals i recursos digitals amb les músiques i vídeos de la festa i una guia amb informació de tots els balls de les festes majors. La Quadra esdevé un espai de trobada per a les entitats culturals i està oberta a les visites especialment a les escoles.

Cada primer diumenge de mes de 10h a 14h hi podràs gaudir de diverses activitats per divertir-te en família!

Reservesturisme@smmonjos.cat

 

REMEIART

El Remeiart va néixer l’any 2011 a Santa Margarida i els Monjos com a projecte de difusió i coneixement de les herbes remeieres impulsat des de l’Ajuntament i fet amb la col·laboració de les entitats i el teixit econòmic local amb l’objectiu de donar a conèixer les herbes des de tots els seus possibles àmbits: salut, benestar, alimentació, botànica, etc.

La Fira Remeiart es duu a terme cada tercer diumenge de juny al recinte del Castell de Penyafort, a Santa Margarida i els Monjos, i està dedicada íntegrament a les herbes remeieres i a tots els productes que es poden crear amb elles.

Descripció

Es tracta d’una fira pensada per viure-la plenament, per gaudir passejant tot olorant sabons, gaudint de l’artesania feta amb herbes, tastant licors o menges fetes amb herbes o gaudint de la saviesa d’aquells que elaboren preparats per a la salut i el benestar.

Però també és una fira per aprendre. En el programa d’activitats trobareu un ampli ventall de xerrades, tallers i activitats diverses que us ajudaran a passar tot el dia amb nosaltres.

I això sense oblidar una oferta variada de tallers per als més petits, una zona de pícnic amb servei de bar i les tradicionals botifarres d’herbes o un trenet d’accés al recinte del Castell.

Més informació: remeiart.cat

 

FIRA DE LA TRANSHUMÀNCIA

La Fira de la Transhumància es fa l’octubre als Monjos i aplega productors i artesans de productes relacionats amb la ramaderia i els vins i caves.

La Fira s’emmarca en el projecte ‘Camí Ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès’, que neix de la inquietud dels municipis de Santa Margarida i els Monjos, Lluçà i Llívia, entre altres organismes i entitats, amb l’objectiu de preservar, potenciar i promoure la transhumància i els camins ramaders a Catalunya, dedicant especial atenció a l’antiga ruta transhumant que ha permès el moviment de ramats entre el Pirineu i el litoral al Penedès i el Garraf, des de l’edat mitjana.

L’acord de col·laboració signat pels tres Ajuntaments posa de manifest la voluntat d’unir esforços i crear sinèrgies amb l’objectiu comú de posar en valor aquest patrimoni històric, cultural i ambiental, i convertir-lo en recurs de desenvolupament econòmic i turístic a nivell local i regional.

Descripció

Més informació: camiramaderdemarina.cat

 

VINE A FER CAGAR EL TIÓ DE NADAL

El segon diumenge de desembre vine als Monjos i fes cagar el Tió de grans dimensions instal·lat a la plaça de Pau Casals dels Monjos cada segon diumenge de desembre. Hi haurà regals per tots els nens i nenes que piquin i cantin la cançó del « Caga tió ».

A més a més també hi ha altres activitats infantils durant tot el matí.

Descripció

La Fira de Nadal es fa de 10 a 14 h, a la plaça de Pau Casals i durant tot el matí ofereix un ampli assortiment de productes de Nadal que posen a la venda una trentena de parades d’artesania i alimentació.

Els assistents poden gaudir d’activitats lúdiques infantils i familiars, entre les quals hi ha el Tió gegant. Durant tot el matí els infants poden fer-lo cagar, a més de participar a les nombroses activitats programades.

Coincidint amb la Fira, nombrosos bars i restaurants del municipi ofereixen menús nadalencs a preus promocionals.